Innováció, kutatás és fejlesztés – Nemzeti Technológiai és Szellemi tulajdon kockázati tőkeprogram

Gazdaságfejlesztési és innovációs pályázatok Munkahely és bértámogatások Művészeti és kulturális pályázatok, ösztöndíjak Turisztikai és vidékfejlesztési támogatási lehetőségek Civil szféra és önkormányzatok pályázatai Kockázati tőkebefektetések Hitel és egyéb forrásteremtési lehetőségek Projekt előkészítés, projektmenedzsment és üzleti tervezés Vállalkozásfejlesztési tanácsadás

A tőkeprogram célja, hogy induló vagy fiatal innovatív, nagy növekedési potenciállal rendelkező kkv-k tőke-támogatás révén ötletek megvalósításával, prototípusok továbbfejlesztésével jelentősen innovatív terméket, szolgáltatást hozzanak létre, vezessenek nemzetközi piacra. A jól működő hazai innovációs ökoszisztéma (startup és spin-off) kiépítéséhez szükséges a ma még gyenge tudás- és technológiaigényes induló vállalkozásokat segítő környezet fejlesztése, az ilyen innovatív vállalkozások finanszírozáshoz való hozzájutásának elősegítése. A tulajdonrész formája Inkubációs befektetésnél 9%, a magvető és a növekedő befektetéseknél a tulajdonrész 25-50%-os sávot képvisel. Az Alap nem célozhat meg 50%-nál nagyobb részesedést a végső kedvezményezett vállalkozásban.

Magántőke aránya
A meglévő vállalkozásnak nyújtott csekélyösszegű támogatás esetén a jogszabályok szerint nincs szükség magánforrás bevonására.

Megcélzott vállalkozások
–          A potenciális végső kedvezményezettek érettségüket tekintve korai életszakaszba tartozó K+F+I tevékenységet felmutatni képes vagy azt vállaló KKV-k.
–          Magas növekedési potenciállal rendelkeznek
–  Fő irányként azon projektek részesülhetnek támogatásban, amelyek közvetlenül, vagy közvetve illeszkednek a nemzeti ágazati prioritások és intelligens technológiák céljaihoz, vagy szakosodási irányaihoz. Előnyt élveznek azok a projektek, melyek nagy növekedési potenciállal rendelkeznek, valamint technológiailag innovatívak.

Igényelhető támogatás:
A végső kedvezményezett vállalkozások fejlettségi szintjüktől (életszakaszuktól) és a befektetési tárgyalási folyamat eredményeként meghatározott feltételeiktől függően vidéki projektek 9-500 millió Ft, míg Közép-magyarországi projektek 200-1200 millió Ft értéksávban kaphatnak tőkebefektetést a pénzügyi közvetítőtől.

Tanácsadás, tájékoztatás, a projekt előminősítése és benyújtása kérhető: info@palyazatneked.hu

Elérhetőségeink
Keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeinken.
Kövessen bennünket a közösségi médiában
https://palyazatneked.hu/wp-content/uploads/2024/09/valsagallo_logo_hu_27803837-2-160x160.png

Copyright Pályázatneked. All rights reserved.
Developed by Nagyisu

Copyright Pályázatneked. All rights reserved.
Developed by Nagyisu